Over Odette

Odette Oostwouder-Loerakker werd op 6 juni 1978 geboren als dochter van vioolbouwer Vincent Loerakker en klarinettiste Nan Loerakker. Muziek werd haar thuis met de paplepel ingegoten.

Op 9 jarige leeftijd volgde zij een jaar vioolles, om vervolgens over te stappen naar de cello. Zij kreeg les van Taco Kooistra en later nog van Isabella Lediakova, Ran Varon, Jeroen den Herder en Nitzan  Gal (CvA, HKU) en speelde een aantal jaar in het Kennemer Jeugdorkest.

Odette koos voor werken in de zorg o.a. als medisch secretaresse, waarna zij zich in 2003 bij het bedrijf van haar vader voegde om daar de administratieve en secretariële taken rondom de vioolbouw , – verhuur en – restauratie te besturen. Hier deed zij ook enige kennis op omtrent de strijkinstrumenten en alles wat daarbij hoort.

Na enkele jaren heeft Odette bewust pas op de plaats genomen en gekozen om voor haar gezin met 4 kinderen te zorgen. Ondertussen bleef zij altijd cello spelen en organiseerde zij meerdere malen een christelijk evenement voor kinderen in de Velserbroek. Ook is zij al jaren juf op de zondagsschool in haar eigen kerk, heeft een aantal jaar studies voor de jeugdgroep (16-20 jaar) georganiseerd en doet zij veel vrijwilligerswerk met kinderen, waardoor zij in ieder geval op pedagogisch en didactisch vlak al aardig wat strepen verdiend heeft.

instrument: Odette speelt op een nieuw instrument (model : Guarneri) speciaal op maat gemaakt door haar oom ; luthier Ivo Loerakker te Canada Anno 2010.

December 2014 deed Odette mee aan RTL-4 Programma “Het Orkest van Nederland” waarbij zij succesvol alle rondes doorliep (inclusief masterclass van Fred Edelen), en uiteindelijk de finale behaalde in het Concertgebouw van Amsterdam. (zie krantenartikel).

September 2015 werd zij aangenomen bij symphonie orkest Hineni (https://www.hinenisymfonieorkest.nl)

Mei 2015 volgde zij nog een masterclass bij Gavriel Lipkind

Odette is gediplomeerd docerend musicus en studeerde hiervoor aan de Hogeschool Schumann Akademie klassiek solo cello.  

Methodiek les volgde zij bij Els van Oldenborgh (HKU)

website foto 3